Tarta cu crema de branza si jeleu de castravete

de Gusti in Aperitive / Garnituri, 23 Mai 2014 | 14350 vizualizari

 

Reteta Delaco de saptamana aceasta este o tarta fresh pregatita de Irina si Oana la inaugurarea Casei Bucatarasilor.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 300 gr faina
  • 200 gr unt moale
  • 2 linguri smantana
  • 2 oua
  • o lingurita rasa cu sare
  • Umplutura:
  • 3 cutii x 400g crema de branza natur- ceva fin cremos Delaco
  • 4 oua
  • o legatura marar
  • Jeleu de castravete:
  • 2 castraveti fabio
  • 5 gr gelatina granulata(jumatate de plic)
  • o lingurita zeama de lamaie
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de branza si jeleu de castravete:

Ingredientele pentru aluat se mixeaza la robotul de bucatarie Assistent Electrolux :), apoi se pune aluatul in folie de plastic si se lasa la frigider cateva ore.

Se taie doua hartii de copt de dimensiunea tavii, 23 x 30 cm. Se pune aluatul intre cele doua hartii de copt si cu sucitorul se intinde exact in dimensiunea tavii si cu grosimea de 0,5 cm. Se aseaza aluatul pe hartie de copt direct in tava si se indeparteaza foaia de copt de deasupra. Se inteapa cu furculita si se pune deasupra umplutura de branza. Crema de branza se mixeaza cu ouale si se amesteca cu mararul tocat, nu mai este nevoie de sare pentru ca este suficient de sarata branza.

Se coace tarta la 180 de grade, 40 de minute, daca aveti cuptor cu ventilator va recomand aceasta setare. Cand incepe sa se crape putin branza, este facuta si se scoate din cuptor ca sa ramana suprafata alba, sa nu se rumeneasca.

Se lasa la racit bine de tot cateva ore.

Jeleul de castravete se prepara din cei doi castraveti curatati de coaja si fara seminte, mixat apoi bine de tot la blender. Se adauga sare si zeama de lamaie si gelatina hidratata inainte si apoi topita la bain-marie. Se toarna jeleul de castravete peste tarta, se inclina usor tava in toate partile ca sa se acopere bine cu jeleu. Se lasa la rece 5-6 ore si apoi se portioneaza.

Se decoreaza cu coaja de castravete tocata fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de branza si jeleu de castravete" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ardei capia cu branza si verdeata